Gândindu-mă la evenimentele petrecute în ultimele luni consider că fiecare dintre noi vedem trecutul ca fiind o iarnă rece ce nu se mai sfârșește și totuși calendaristic a sosit primăvara. Dar cu sufletul cum stăm? Simțim noi primăvara-n suflet?
Căminul pentru persoane vârstnice „Doris” din Salonta marchează sosirea primăverii printr-un eveniment special de dăruire de mărțișoare încununat cu cântece, poezii și depănare de amintiri. Anul acesta am apelat la un exercițiu de imaginație: Ce vă vine în minte atunci când auziți cuvântul „primăvara”? Răspunsuri: un câmp cu flori, viață, ghiocei, plantare de flori, zumzet de albine, aer curat.
Uimită de răspunsurile primite la întrebarea anterioară am concluzionat cu câteva dorințe pentru primăvara acestui an:
Îmi doresc ca în această primăvară să avem o viață pe placul Creatorului nostru care aduce toată natura la viață. Ar fi frumos să înflorim și noi în dragoste și-n fapte bune precum copacii înfloresc în lunile de primăvară, să răspândim în jurul nostru prin zâmbetele noastre calde lumina primăverii, să înmiresmăm cu parfum de pace asemeni florilor ce ne înveselesc simțirea. Doresc ca primăvara aceasta să ne facă să uităm de grijuri și de perioada grea prin care trecem! Îmi doresc să ne găsim zilnic puterea de a merge mai departe în ciuda bolii și a durerii ce încearcă să umbrească primăvara din suflet!
În încheiere vă invit să ne unim în rugăciune alături de poetul cântării și să ne pregătim în fiecare zi pentru clipa când vom ajunge în locul în care este veșnic primăvară:

Adă Doamne primăvara și rămâi și Tu cu noi
C-am avut atâta iarnă și îngheț și vânt și ploi
Uită-Te în sinea noastră ce de viscole am avut
Dă din nou un rost la toate, rostul care s-a pierdut.
Fă-ne Doamne să-nflorim, cu copacii înc-o dată
Și miros să răspândim de credință adevărată
Adă Doamne primăvara după care toți tânjim
Dă-ne dor de cele sfinte și putere să iubim, să iubim.
(Mina Ianovici)

Borszeki Andrea – Căminul pentru persoane vârstnice „Doris” Salonta

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *