ziua cititului

ziua citituluiÎn luna februarie pe lângă activitățile obișnuite în programul de petrecere a timpului liber al beneficiarilor de la Căminul pentru persoane vârstnice din Salonta a avut loc ziua cititului împreună.

Adunați în living-ul centrului, am discutat alături de beneficiarii noștri despre importanța cititului, autori cunoscuți, ultimele cărți citite și desigur am avut în centrul activității lecturarea unei cărți.

Cartea din care am citit beneficiarilor cu ocazia acestei zile este cartea De neoprit scrisă de autorul Nick Vujicic. Autorul în ciuda faptului că s-a născut fără mâini și picioare este un exemplu pentru fiecare dintre noi, acesta a reușit să depășească încercările și greutățile vieții, concentrându-se pe certitudinea că el a fost creat pentru un scop unic și specific, că viața lui are valoare și că Dumnezeu este prezent și ne poate folosi indiferent de împrejurări.

Prin lecturarea unor pasaje din această carte cu ocazia zilei internaționale a cititului împreună ne dorim ca beneficiarii noștri să fie încurajați în situațiile limită cauzate de boală și infirmitate, să își întărească credința și astfel să ajungă de neoprit atunci când greutățile vieții apar.

Pe această cale alături de beneficiarii centrului vă recomandăm cu mult drag tuturor lecturarea cărții De neoprit, de Nick Vujicic și de ce nu într-o întâlnire ulterioară a clubului de lectură vă așteptăm să realizați o recenzie a acesteia.

Cu mult respect și considerație,
Andrea Maria Borszéki
Căminul pentru persoane vârstince din Salonta