Hristos a înviat!

Fiecare praznic pentru bunicii de la Căminul pentru persoane vârstnice „Doris” Salonta este un moment de aducere aminte în care o multitudine de sentimente le cuprinde inima.

Praznicul Paștelui a adus cu sine emoția amintirii anilor tinereții, melancolia comemorării tradițiilor și a obiceiurilor specifice fiecărei zone, liniștea Pricesnelor și a imnurilor religioase, smerenia inspirată din suferința purtată de Isus pe Golgota, recunoștința pentru viața veșnică adusă prin speranța și nădejdea din dimineața învierii.

În acordul imnurilor religioase am depănat amintiri legate de pregătirea mesei de Paște, iar bunicii mi-au destăinuit unele dintre tainele lor culinare: Bunica Ana  spunea: „Eu încondeiam ouăle cu ceară, pregăteam friptură și drob de miel”, bunica Cornelia continua în același spirit: Aveam obiceiul de a face cozonac cu mac și nucă dar cel mai îmbietor parfum pe care mi-l amintesc este acela de mirodenii pe care le puneam alături de friptura de miel, asemeni lor, bunica Florica ne spunea: La mine nu era nici un Paște fără ouăle frumos colorate cu coji de ceapă, le făceam alături de copii, bunica Rozalia potrivit tradițiilor maghiare ne amintea că șunca de porc era nelipsită de la masa de Paște și că băieții care veneau la stropit erau fascinați de ea.

În încercarea noastră simplă de a îi face pe bunici să simtă cât mai mult spiritul sărbătorii am organizat un atelier de creație în care am încondeiat ouă de paște. În dimineața învierii am cântat frumosul imn Hristos a înviat din morți.

Cu ocazia Sărbătorii Învierii Mântuitorului, dorim să vă aducem aminte că Isus Hristos,  prin învierea Sa ne-a adus biruință.

Vă îndemnăm să trăiți o viață în care frumosul salut creștinesc „Hristos a înviat!” să fie un adevăr vizibil!

Andrea Borszéki- Căminul pentru persoane vârstnice „Doris” Salonta

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *