ASOCIAȚIA SMILES

Asociația Smiles a fost înființată în anul 2002 de către Kevin D. Hoy, un om de afaceri creștin din Marea Britanie. Organizația a crescut continuu ca număr de proiecte și echipă de-a lungul anilor. Pornind de la un singur proiect (Sprijin acordat familiilor aflate în dificultate) și un singur voluntar, astăzi Asociația Smiles desfășoară 18 proiecte de asistență socială, având peste 100 de angajați și de asemenea, numeroși voluntari din Marea Britanie, Statele Unite și România, devenind una dintre cele mai importante organizații de caritate din județul Bihor și din România.

Strategia de dezvoltare a fost simplă: oriunde a fost nevoie de intervenția noastră, am încercat să ajutăm! Astfel, am inițiat și derulat proiecte foarte diverse, pentru toate categoriile de vârstă, de la grădiniță și școală comunitară până la centre rezidentiale pentru vârstnici. Niciodată nu am renunțat la o idee doar pentru că a fost dificil – am încercat întotdeauna să-i sprijinim pe cei aflați în nevoie, pentru că suntem convinși de forța solidarității umane. În felul acesta arătăm dragoste pentru oameni și aplicăm în practică principiile moralei creștine.

În luna octombrie a anului 2011 am deschis primul Cămin pentru persoane Vârstnice în localitatea Cihei. Capacitatea maximă a acestui cămin a fost de 8 locuri, persoanele fiind cazate în camere de 2 persoane cu baie proprie. Începând din luna noiembire (2014) căminul a fost închis, odată cu deschiderea căminului din Oradea.

În 15 octombrie 2013 s-a deschis Căminul pentru persoane vârstnice din localitatea Salonta. Căminul are o capacitate de 31 de locuri. În prima zi a lunii mai, anul 2016, a avut loc inaugurarea Corpului 2 al Căminului pentru Persoane Vârstnice, destinat persoanelor vârstnice diagnosticate cu demență senilă sau mixtă. Acesta are o capacitate de 13 locuri.

În luna octombrie, anul 2014 a avut loc deschiderea Centrului de reintegrare socială- Cămin pentru Persoane Vârstnice din localitatea Oradea cu o capacitate de 48 de locuri.

În luna octombrie a anului 2017 a fost inaugurat Centrul Rezidenţial de îngrijire şi asistenţă persoane dependente – Tileagd cu o capacitate de 38 locuri.

“Nu putem schimba lumea…dar putem schimba lumea cuiva”

… vă invităm să vă alăturaţi echipei noastre pentru a putea schimba cât mai multe destine!