Primăvara-bunici-oradea-muzica-prieteni

Primăvara a venit cu pași repezi. Zilele devin mai lungi și vremea mai calda. Ne bucurăm să putem schimba rutina zilnică cu ieșirile în aer liber să ne bucurăm de soare, de flori, de cântecul păsărilor.

La fel ca în fiecare săptămână, ne-am bucurat de vizitele voluntarilor noștri care fac diferite activități cu bunicii.

Săptămâna aceasta bunicile și cu voluntarii s-au adunat în sala de mese ca sa gătească ceva bun împreună. Au stat la povesti în timp ce cu mâinile au gătit un desert excelent.

Am primit de-asemenea vizita studenților de la muzică care au făcut muzicoterapie de grup. Studenții sunt mereu așteptați cu mare bucurie și entuziasm. Deși bunicii noștri suferă de diferite boli, de la forme ușoare la complexe, cu răbdare și compasiune au reușit să se apropie de fiecare dintre participanți. Prin muzică au fost duși prin diferite povești care le-au indus stări pozitive, de calm și liniște. Și-au exersat memoria prin ținerea de ritmuri, au bătut ritmuri cu palmele sau cu diferite instrumente, au cantat și s-au distrat

De-asemenea am primit vizita unor prieteni de peste hotare, care au vizitat centrul nostru, au povestit cu bunicii, le-au cântat și au împărțit bomboane.

Sigur veți aprecia filmulețul de mai jos:

Ne bucurăm de fiecare vizitator care decide să petreacă timp împreună cu noi.

Fiți binecuvântați!

Cu drag,
Delia Tuns
Asistent Social
Centru de Reintegrare Socială – Cămin pentru persoane vârstnice, Oradea

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *