Aș dori sa continuu șirul poveștilor noastre de viață cu o bunică în vârstă de aproape 90 de ani.
Bunica noastră spune că deși a avut o viață grea s-a bucurat de iubirea familiei și a prietenilor.

A făcut parte dintr-o familie frumoasă, cu 7 copii. În noiembrie 1940, într-o zi friguroasa de toamnă, pe când avea vârsta de 4 ani și jumătate au fost deportați la Petroșani cu trenul de marfă – cu „bo-vagonul”, cum le spuneau pe vremea aco bunică deportată - Smiles - Oradeaeea.

Din păcate o parte din cei 7 frați au murit de mici din cauza unor boli, unul înecat în Jiu în timpul deportării lor, „a fost o adevărată tragedie în familie” ne mărturisește bunica. Au pierdut casa pe care au avut-o în Oradea, dar au reușit să o ia de la capăt. S-a căsătorit cu un om bun și au avut 2 copii. „Îmi pare rău că ambii prunci mi-s bețivi” a spus cu lacrimi în ochi bunica noastră.

La vârsta înaintată pe care o are, bunica noastră încă îngrijește bănește de unul din copiii dânsei.

În urmă cu câțiva ani, a venit singură să se interneze în centrul nostru și de atunci spune că și aici se simte ca acasă și e mulțumitoare pentru tot ajutorul și îngrijirea pe care o primește la căminul nostru din Oradea.

Mulțumim bunicii noastre pentru interviu și îi dorim atât dânsei cât și tuturor cititorilor noștri multă sănătate!

Cu mult drag,
Delia Tuns