Anotimpurile vieții - Bunicii din Tileagd stând de vorbă la intrarea în centru

Vorbim azi despre „anotimpurile vieții”. Cât de asemănătoare este viața omului cu cele patru anotimpuri ale anului.

Anotimpurile vieții - Bunicii din Tileagd stând de vorbă la intrarea în centruPrimăvara toată natura se trezește la viață la fel cum un copil se naște, crește și își formează personalitatea.

Vara și tinerețea au aceleași caracteristici – putere și frumusețe. Este cea mai frumoasă perioadă din viața unui om, la fel cum vara este cel mai așteptat anotimp.

Toamna, sau tinerețea a doua cum o numim noi, este perioada în care maturitatea este reflectată atât în natură cât și în viața omului.

Anii trec și iată că apare și bătrânețea când puterile scad și ne gândim uneori că și frumusețea pălește. În natură iarna marchează încheierea ciclului, la fel cum bătrânețea ne duce cu gândul la sfârșit.

Dacă tot vorbim despre anotimpuri oare după iarnă… câți dintre noi nădăjduim la o nouă primăvară…?

Așa sunt și beneficiarii noștri din centrul din Tileagd. Unii au ajuns la o vârstă frumoasă, însă alții se luptă cu neputința din tinerețea lor.

Privindu-i realizez cat de fragilă e viața. Cât ne este dat să trăim, nu avem de unde ști, dar trăim cu speranța veșniciei în suflet, și la fel cum natura reînvie, asa vom învia și noi alături de Creatorul nostru.

Rămâneți tari în El, indiferent de provocările vieții căci la Domnul ne este răsplata.

Delia Mezea – asistent social
Centrul de îngrijire – Tileagd

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *