Fiecare viață e o poveste. „A fost odată ca niciodată” ar putea fi începutul propriei noastre povești, o călătorie mai lungă sau mai scurtă, pe care fiecare din noi o parcurgem scriindu-ne istoria.

De data aceasta aș dori să vă povestesc pe scurt viața uneia dintre bunicile noastre.

A fost odatăBunica noastră a avut o viață grea „ca toți care au trăit pe vremea lui Nea Ceaușescu. Dacă aveai o cunoștință la magazin, erai anunțat că vin portocale sau carne și coada se făcea rapid. Uneori nici nu știai pentru ce stai la coadă… știai că dacă ai noroc, prinzi să cumperi ceva bun”.

Bunica noastră, a știut să își drămuiască bine banii și niciodată nu a suferit de foame. Era mulțumită și fericită că avea unde-și pune capul în liniște. S-a căsătorit cu un om bun dar din păcate a decedat destul de devreme. Se consideră o binecuvântată pentru că a avut șansa să aibă un al doilea soț la fel de bun, dar care a murit și el după câțiva ani.

La scurtă vreme a fost diagnosticată cu cancer în ultimul stadiu. Credea ca va muri. Și-a pus averea, micul ei apartament, pe numele fiului dânsei și își aștepta sfârșitul. Acest sfârșit nu a mai venit pentru că, așa ca prin miracol s-a vindecat, „a fost ca și când aș fi primit o nouă viață”.

Din păcate viața ce o aștepta îi rezervase multe lacrimi. Fiul care acum avea moștenită casa dânsei nu a mai primit-o înapoi în casă, iar dânsa din spital a ajuns să doarmă pe o bancă în parc. Acolo au găsit-o cei de la ambulanță când au reinternat-o în spital. Dar „Dumnezeu nu a uitat de mine și așa am ajuns la noua mea casă, la Smiles.

Toată lumea se poartă frumos cu mine aici și fetele de aici sunt fetele mele și familia mea” spunea dânsa.

Acest interviu a fost luat unei bunici de-ale noastre care între timp a decedat. A locuit în familia Smiles timp de 9 ani și era cea care ne întâmpina atunci când intram pe ușă. Ne știa pe toți și ne saluta cu multă dragoste!

Ne vom aduce aminte cu mult drag de dânsa!

Cu apreciere,
Delia Tuns
Asistent Social
Centru de Reintegrare Socială – Cămin pentru persoane vârstnice, Oradea

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *