Trăim într-o lume plină de agitație, nerăbdare, stres, haos și multe alte probleme. Haideți să pășim într-o „lume” departe de haosul cotidian. Această „lume” nu se află departe, este chiar la un pas de noi, …este „lumea bunicilor mei”
Cum ar fi ca în fiecare dimineață să întâlnești 30 de persoane învârstă,așteptându-te și zâmbindu-ți?
Ei sunt bunicii mei, care dis de dimineață își încep activitatea servind micul-dejun după care bucurându-se de activitățile de kinetoterapie, petrec un timp binecuvântat împreună, fie la timpul de părtășie, fie la activitățile de lucru manual sau alte activități desfășurate în cadrul centrului.

În cele ce urmează vreau sa va fac cunoștință cu domnul Popovici Petru în vârstă de 92 de ani, cel mai longeviv bunic al nostru. El este un om cu teamă de Dumnezeu care și acuma Îl slujește cu credincioșie prin cântare, părtășie și cuvânt de încurajare. El l-a cunoscut pe Domnul la vârsta de 17-18 ani și de atunci nu este o duminică în care să nu fie prezent în Casa Domnului.

Cum l-ați cunoscut pe Dumnezeu?
La vârsta de 17-18 ani l-am cunoscut pe Dumnezeu. El mi-a vorbit prin Cuvântul Evangheliei spus de slujitorii Lui.

Știu că ați fost un om activ în biserică, cum obișnuiați să Îl slujiți pe Dumnezeu?
Am cântat în fanfara bisericii la diferite instrumente muzicale, am iubit muzica, dar din cauza unor probleme medicale nu am mai putut cânta la instrumente.

Care a fost cel mai greu moment din viața dumneavoastră de creștin?
Cel mai mare fiu al meu a murit înecându-se în Crișul Repede. A mers împreună cu câțiva prieteni, dar el nu s-a mai întors. Prietenii lui s-au întors iar când au ajuns la poartă mi au spus: „Nene Petru, v-a murit băiatul”. Era într-o zi de sâmbătă, dar în ciuda căutărilor în acea zi, nu l-au găsit. Domnul mi-a vorbit în seara dintre sâmbătă și duminică că o să îl găsim. Un frate din biserică care a fost un bun înotător l-a găsit, a auzit o voce care îi spunea să înoate mai adânc și atunci l-a găsit, l-a scos din apă și l-au dus la spital ca să ii facă autopsia. Nu îmi pot scoate imaginea cu fiul meu scos din apă și întins pe o pătură.

Cum ați simțit prezența lui Dumnezeu în acea perioadă?
Domnul în aceea perioada a fost alături de mine, a trebuit sa fiu un stâlp pentru soția mea care a suferit foarte mult, a trebuit să o încurajez, să fiu tare pentru ea și îmi aduceam aminte de versetul din Biblie „Domnul a dat, și Domnul a luat, binecuvântat fie Numele Domnului!” Iov 1:21

Dacă ar fi să schimbați ceva la viața dumneavoastră, care ar fi acel lucrul?
Nu aș schimba nimic. Laud pe Dumnezeu pentru tot ceea ce mi-a dat.

Care este secretul unei vieți longevive?
Secretul meu este că întreaga viață l-am lăudat pe Dumnezeu și acuma la bătrânețe are grijă să fiu într-un mediu creștin, personalul are grijă de mine se comportă frumos și simt prezența LUI în fiecare zi.

Acum, la încheiere ce ați dori sa transmiteți celor ce vor citi aceste gânduri?
Multă pace, sănătate și să se încreadă în Domnul atât în bucurie cât și în suferință.

Ce frumos e ca întreaga ta viață să fie în cunoștința Cuvântului lui Dumnezeu, sa Îl lauzi atât în suferință cât și în bucurie, să te încrezi în EL chiar dacă de multe ori întâmpini situații dificile. De fiecare data când discut cu bunicul Popovici mă simt încurajată și Domnul vorbește prin el și celorlalți bunici.

Diana Caba – asistent social Centrul de îngrijire Tileagd