Bunicii centrului pentru persoane vârstnice „Doris” Salonta au în fiecare zi din săptămână  activități precum: gimnastică, club de film, timp de părtășie, întâlnire de jocuri, club de lectură. În cadrul acestor activități ei se simt foarte bine și cu înțelepciunea unor oameni trecuți prin viață se raportează la fiecare dintre acestea.
Cu această ocazie vă voi povesti despre una dintre activitățile lor preferate din săptămână și anume: timpul de părtășie din fiecare zi de miercuri. În cadrul acestei activități cântăm diverse cântări, ne rugăm, citim din Biblie sau din reviste devoționale, ne încurajăm reciproc din  experiențele personale.

La cea mai recentă întâlnire ne-am amintit de binefacerile nemeritate ale  Domnului față de fiecare dintre noi, ajutați de Psalmul 103. I-am încurajat pe cei prezenți să binecuvânteze pe Domnul datorită bunătății Sale chiar și în anii bătrâneții, chiar și atunci când boala, necazul și singurătatea doresc să ne fure mulțumirea din suflet. Să binecuvânteze pe Domnul chiar și acum în zilele când incertitudinea și teama sunt atributele vremurilor pe care le trăim.
Fiecare timp de părtășie este o oportunitate să ne oprim și să medităm la modul în care ne trăim viața, la îndurarea și la harul bogat pe care Creatorul le revarsă peste noi zilnic, iar ca răspuns la aceste binefaceri noi suntem chemați să Îl binecuvântăm pe Domnul în orice vreme.

Doresc iubite cititor, să te invit să binecuvântezi și tu pe Domnul alături de noi asemenea  psalmistului David:

Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi tot ce este în mine să binecuvânteze Numele Lui cel sfânt! Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui! (Psalmul 103:1-2)

Cu prețuire,
Andrea Borszeki