„alerg spre țintă, pentru premiul chemării cerești a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.”

După ce în articolul precedent vă scriam despre doamna Felicia care ne îmbrățișează pe toți cu ochii inimii, doresc să continuu Seria „Povești de viață” cu o altă beneficiară a Căminului pentru persoane vârstnice Salonta.
Se spune că atâtea vieți trăiești câte cărți citești”.
Beneficiara a cărei poveste de viață o vom descoperi azi este buni Romolica, iar în dreptul ei această zicală este cu totul adevărată, fiind o mare iubitoare de lectură. Imobilizată la pat, își păstrează entuziasmul pentru viață citind. Cartea ei favorită este Biblia, pe care a citit-o de mai multe ori până acum, mărturie stându-i paginile desprinse și mult însemnate ale Bibliei personale.
Buni Romolica, pe lângă dragostea pentru carte împărtășește și pasiunea pentru rugăciune și mărturie creștină. Este un lucrător în via Creatorului așa cum ea însăși mărturisește:

Avem o lucrare de făcut și voi ca personal, și noi ca și beneficiari, iar cea mai mare lucrare este să împărășim Evanghelia prin trăirea noastră de fiecare zi celor cu care ne întâlnim. Domnul să vă ajute! Mă rog pentru voi!

Acestea sunt cuvintele cu care buni Romolica ne întâmpină atunci când venim la locurile de muncă dimineața.
Bunica Romolica, suferă de o dizabilitate locomotorie, înainte de a ajunge în familia Smiles, trăia într-o rulotă dar în ciuda acestor circumstanțe nefericite din trecutul ei ea manifestă multă empatie și dragoste față de semeni.
Ce învăț zilnic de la bunica Romolica?
Că nu contează unde erai înainte, nu contează cât de grea este dificultatea cu care te confrunți acum, că mereu trebuie să continui să mergi înainte spre finalul cursei, pentru că viața în sine este o cursă. Privesc uimită cum un om cu o dizabilitate locomotorie poate alerga zilnic pe ogorul Evangheliei, având o țintă fixă și care luptă o luptă bună așteptând pregătit chemarea vieții veșnice.
Învăț să nu uit nici o clipă să „alerg spre țintă, pentru premiul chemării cerești a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.”  – 1 Timotei 6:12
Alergați și voi, spre valori și după valori cerești, răspândind în jur bunătate!

Cu prietenie,
Andrea Borszeki – psiholog în specialitatea psihopedagogie specială
Căminul pentru persoane vârstnice Salonta

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *